fajdalmas-a-hajbeultetes

Fájdalmas a hajbeültetés? Elmondjuk, mire számíthatsz.

Hajbeültetéssel egy életre elfelejtheted a kopaszságot, ez tény. Sok férfi mégsem meri bevállalni a műtétet…mert ha műtét, biztos fájdalmas.

Tisztázzuk - fáj a hajbeültetés?

Maga a műtét nem fáj, hiszen érzéstelenítésben történik. Ami kellemetlen lehet, az az érzéstelenítő beadása. Ebből kb. ötöt érzel homloktájon, mert a szer gyorsan hat, a következő sort valószínű, hogy már észre sem veszed.

A műtét során csak azt érzed, hogy matatunk a fejeden, de fájdalmat nem fogsz tapasztalni.

Délelőtt történik a hajhagymák kiemelése a donorterületről. Ez kb. 3 órát vesz igénybe, ezidő alatt hason fogsz feküdni. Hallgathatsz zenét, sokan el is szunyókálnak ebben a pozícióban.

A délutánt egy kényelmes műtőszékben töltheted, maga a beültetés történik ekkor. Hogy mivel ütöd el ezt a 3 órát, rajtad áll – szívesen betesszük a kedvenc filmedet, hallgatsz zenét, olvashatsz, dolgozhatsz a laptopodon, nyomkodhatod a telefonodat.
Innen is látszik – ez nem az a műtét, amit mozdulatlanul fekve, fájdalmak közt kínlódik végig az ember. Tekints inkább rá úgy, mint egy esztétikai beavatkozásra.

A műtét utáni napokban duzzanatra, pirosságra számíthatsz. Van, akinek fájdogál, feszül a bőre, de gyakoribb a viszketés – ez az apró sebek gyógyulását jelzi. A pirosság és ezzel együtt a kellemetlen érzetek kb. 1 hét alatt elhalványulnak. Ha a műtétet gyorsított sebgyógyulásos kezeléssel rendelted meg, akkor még zökkenőmentesebb lesz az első pár nap.

Továbbá sokat egyszerűsít a helyzeten, ha a műtét utáni első napokban betartod az orvos utasításait – ne aggódj, ha az Art ‘N Hair-hez jössz hajbeültetésre, egy telefonos applikáció fog figyelmeztetni minden teendődre. Nem tudod elrontani az utógondozást, mert végig “veled vagyunk”.

Már csak az a kérdés, mikor ugrasz be hozzánk egy hajállapot felmérésre?

2019 © Art N' Hair | Minden jog fenntartva.