hajszal-vagy-graft-elszamolas

Hajszál vagy graft alapú elszámolás…melyik éri meg jobban?

Ha a hajbeültetés után érdeklődsz, biztos láttad, hogy egyes klinikák hajszál alapján áraznak, más klinikák graft alapján.

Mi a különbség hajszál és graft között?

Egy hajszál, az egy szál haj, ahogyan a neve is elárulja 🙂

De mi az a graft? Ha ránézel a karodra, láthatod, hogy egy tőből hol egy szőrszál nő ki, hol 2-3. Ugyanez a helyzet a hajadnál is. Egy ilyen szőrtüsző egységet nevezünk graftnak.

A hajbeültetés során egy szúrással egy graftot emelünk ki. A graftokat asszisztenseink osztályozzák és szortírozzák aszerint, hogy hány hajszál található bennük. Elölre, a frontvonalba tesszük az egyes és kettes graftokat, hátrébb pedig a sűrűbbeket. Az egy graftban található szálakat sohasem választjuk szét, hiszen így sérülnének a hajhagymák.

Szerencsés az, akinél az egységek sűrűn helyezkednek el és egy egységből több szál nő ki, ez igazán sűrű hajat jelent, amiből kiválóan tudunk dolgozni. Ha neked egy graftban átlagosan több, mint 2.5 hajszál helyezkedik el, számodra a graft alapú elszámolás a kedvezőbb. Graftonként, szúrásonként fizetsz, de effektíve több hajszálat kapsz. Például 1000 graftot fizetsz, de mivel az átlagod 2.8, 1000 graftból 2800 hajszálra futja.

Sokaknak viszont csak 1-2 hajszál található egy graftjában. Nekik több szúrásból, több graftból dolgozunk. Számukra a hajszálalapú elszámolás a kedvezőbb, hiszen ha 1000 graftot fizet és az átlaga 1.8, akkor csak 1800 hajszállal sűrüsödik a fejtető, ami nem fog látványos eredményhez vezetni. Igen kellemetlen lenne, ha műtét közben derülne ki, hogy dupla annyi graftra lesz szükség – dupla áron.

A legtöbb klinika egyszer leteszi a voksát a hajszál vagy graft alapú elszámolás mellett és a páciens adottságaitól függetlenül egyenáron ültet be.

Az Art ‘N Hair-nél ötvözzük a két elszámolási módot. Amikor eljössz hozzánk orvosi hajállapot felmérésre, alaposan megvizsgáljuk a fejtetőt és a donorodat is. Nem csak úgy szemmel, hanem egy nagyfelbontású hajkamerával. A kamera segítségével statisztikai mintát veszünk, hogy átlagosan hány hajszál nő ki egy graftodból. Így jóval pontosabban tudjuk megmondani, hogy mennyi hajat tudunk kinyerni a donorodból.

Az árat az adottságaid alapján, személyre szabottan állapítjuk meg. Természetesen mindkét elszámolást elkészítjük és a döntést Te hozod meg…de ha egyértelműen meg tudjuk mondani, hogy a graft vagy a hajszál alapú elszámolással jobban jársz, akkor súgunk 🙂

Érdekel, hogy hány hajszálat/ graftot lenne nálad érdemes átültetni? Várunk klinikánkra, hajállapot felmérésre!

2019 © Art N' Hair | Minden jog fenntartva.

Need Help?